Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Smutné je dívat se na tyhle národovce, kteří prohlašují o sobě, že jen oni jediní jsou ti opravdoví Češi a jednou budou národními hrdiny.

Tohle národovectví nemá nic společného s konzervativní, liberální pravicí, jde o krajně pravicový směr založený na odmítání a nesnášenlivosti, což je zřejmé.

Hledáte pravici v postkomunistické zemi, kde byla 40 let krvavě pravice potlačována a rudá ideologie byla vryta hluboko do mozků obyvatelstva. Z komunistů se přes noc stali kapitalisté a vy hledáte konzervativní pravici. Také se z nich přes noc stali pravicoví politici, že pane Klaus, ale doufat že on se zasadí o výchovu pravice je liché.

Skutečný pravičák se nikdy nenechá svázat nějakými hranicemi, je totiž svobodný a národovecké a nacionální kázání o silném uzavřeném státu proti vnějším vlivům, jsou mu pro smích. Je orientovaný tržně a nařizování a povinnosti v zájmu národní, nacionální politiky nesnáší. Těchto přesvědčených národovců a nacionalistu není mnoho a kolik budou mít příznivců a podporovatelů závisí jen na nás, na tom, jak moc je možné věřit legitimní vládě, jak kompetentní je, jak dobré a pochopitelné vydává zákony a jak se díky nim dokáže člověk dobrat práva. Není důvěra, produkují se paskvily, dosažení spravedlnosti není možné, nebo se protahuje do nekonečna, pak extrémní pravice, ale i levice má munici na ostřelování mozků lidí pochybujících o vlastní zemi. Stalinisti, krajní levice, jsou už ze hry, teď ještě krajní pravice. Obě uskupení pak mohou štěkat z poza plotu společně.;-)

3 0
možnosti
PK

Dosti smutný blog pro konzervativně smýšlející lid, naopak jásat mohou zastánci LD. Ale karma za jeho napsání...R^

Budoucí vláda to nebude mít vůbec jednoduchý. Čekal bych opětovné info o utahování opasků, jako kdysi činil VK. Programy stran, které formují pětikoalici, slibovaly ledacos, ale určitě v nich „krev, pot a slzy“ nenajdeme. Zástupcům koaličních stran bude teprve postupně docházet, že se ocitly v období restrukturalizačního tlaku daného Green Deal, daných zejména růstem cen komodit (nejsou to jen energie), do toho jsou tu závažné problémy s výrobními řetězci, což zase tlačí na změnu struktury ekonomiky, a značná fiskální nerovnováha k tomu

No a Covid, 22.10. se ohledně Covidu vedoucí představitelé EU usnesli, že v zájmu dalšího navýšení míry proočkovanosti by měly být zesíleny snahy o překonání váhavosti vůči vakcínám, např. bojem proti dezinformacím.....tož tak

3 1
možnosti
Foto

Jak se zdá, jedním ze zdrojů inspirace, jenž významně ovlivňoval po mnoho let vývoj naší společnosti včetně orientace v mezinárodních vztazích, byl alkohol. Teta Kateřina by k tomu možná řekla in vino veritas. Jenže alkohol, ať už ve víně nebo v Becherovce , není žádnou zázračnou substancí, která pomáhá nalézat pravdu, ale spíše odstraňuje zábrany jednat z vnitřních popudů, které zdaleka ne vždy jsou pozitivní.

Jeví se mi jako velmi pravděpodobné, že i mnoho činů a vyjádření, jejichž důsledkem bylo další rozdělování společnosti, vycházely z tohoto zdroje, čemuž by nasvědčovala i jejich úroveň. Ačkoli nad výsledkem voleb nejásám, vnímám jej jako možnost zbavit nás od zlého , i když jistý primitivismus zaznívající v soupeření na všech úrovních svědčí o obraně zlé setby.

2 0
možnosti
AL

"Žádné pozitivní uspořádání věcí se nemůže podařit tam, kde zdivočí lidská duše." (papež Benedikt XVI.)

1 0
možnosti
JH

J17a63n 85H65u40r19k57a

26. 10. 2021 9:14

...vše je v lidech...nikoliv v jejich slovech...(J.B. Hvězdný Poutník)

0 0
možnosti
JK

Ubohé lži a manipulace opsané z Facebooku Okamury, Volného, nebo dalších ,,svobodomyslných" pravých demokratů, kteří bojují svými bany za svobodu slova. Stále můžete opustit tuto zlou EU, která vás tak utlačuje a odstěhovat se třeba do Běloruska. Tam je ta pravá svoboda, tam se vám bude líbit. Tady vás nikdo násilím držet nebude.

7 7
možnosti
JH

J16a68n 36H40u93r46k81a

26. 10. 2021 9:10

sorry jako...400procentní a výše zdražení energií hodné EU nás pošle myslím někam hoooodně jinam než do Bělorus a kosmickou rychlostí a proklamované vše pro lidi má dnes cenu tak písku ze Sahary

4 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 467x
Narozen v roce 1957 v Jihlavě. Jsem člověk, kterému není jedno, co se děje v jeho zemi, v jeho kraji i v jeho obci.

"Když budete mít deset tisíc nařízení, zničíte jakýkoliv respekt k právu". Winston Churchill

Seznam rubrik